Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ανακαλυψη...

Την προηγούμενη εβδομάδα καθώς περνούσα έξω από μια κατοικία μιας οικογένειας ρακοσυλλεκτών, εντόπισα ένα παλιό ποδήλατο, το όποιο έμοιαζε να έχει ενδιαφέρων. Θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση η ταμπέλα που είχε στο σκελετό, αν και στην πορεία θα δείτε ότι δεν υπάρχει, και το μεγάλο καλάθι μπροστά από το τιμόνι. αμέσως κατάλαβα ότι μάλλον πρόκειται για μοναδικό εύρημα!!!

Την Μ. Πέμπτη λοιπόν, πήρα την απόφαση να πάω να το πάρω, αν και δε είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους παζάρια, είπα ότι αυτή τη φορά μάλλον θα το κάνω, και κάνοντας μια μικρή έρευνα τηλεφωνώντας και σε έναν ειδικό που γνώρισα στο Βερολίνο, πείστηκα ότι αξίζει η προσπάθεια.

Έτσι κι έγινε λοιπόν, και καθώς σχόλασα έβαλα τη σχάρα στο αμάξι μέσα, και πήγα στο σημείο που βρισκόταν, εκεί αν και δυσκολεύτηκα, όλα πήγαν καλά. για αρχή, δεν μιλούσαν ελληνικά, επρόκειτο για Βούλγαρους Τσιγγάνους, που ασχολούνται με τη συλλογή παλιοσίδερων, με τα πολλά με τα λίγα κατάφερα να συνεννοηθώ και να καταλήξω να φορτώνω το πολύ βαρύ εύρημα μου στη σχάρα, αφού πρώτα έδωσα μια αμοιβή στην οικογένεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου